Even kennis maken met … Jasper van Kookse.tv

| Posted door | Categorieën: Blog

Even kennis maken met … Jasper van Kookse.tv

Jasper - Kookse.tvIn de serie ‘even kennis maken met …’ introduceren we de mensen achter onze content platforms en blogs. Vandaag is het de beurt aan Jasper, foodie en eigenaar van Kookse.tv.

  • Woonplaats: Breda
  • Huisgenoten: vriendin, dochter en hond Tjik

Waarom Kookse.tv?

Kookse.tv is ontstaan uit een passie voor koken. Bij het zoeken van recepten liepen we er tegen aan dat online receptvideo’s vaak zo lang duurden. Meestal wel meer dan 8 minuten. En als je dan toch de hele video keek, kwam je er in minuut 7 achter dat de betreffende topchef het gerecht in een stoomoven zette… En wie heeft die nou in huis? Dat moest anders vonden we. We wilden korte, krachtige en toegankelijke receptvideo’s maken, waarbij iedereen het gevoel moet kunnen krijgen dat ze het recept ook zelf kunnen maken. Uit die gedachte is Kookse.tv ontstaan.

Wat is je meest bijzondere ervaring met Kookse.tv tot nu toe?

Hmmm. Die is lastig. We hebben al veel mooie dingen mogen doen. Maar het meest bijzonder was denk ik de promotiecampagne van de Oosterscheldekreeft. We zijn daarvoor langs 10 toprestaurants in Zeeland gegaan om daar hun lekkerste recepten met de Oosterscheldekreeft te filmen. Het was heel gaaf om de chef-koks in hun element te filmen en om de veelzijdige recepten te zien die zij met de kreeft wisten te maken. En het tofste was natuurlijk dat wij de gerechten mochten opeten…

Wat is je favoriete keukenhulp van dit moment en waarom?

Mijn nieuwe sauce staafmixer van Braun. Daarvoor werkte ik met een groot keukenapparaat. Maar voor de vele curry’s die ik maak is dit kleine apparaat veel handiger. Lekker compact en makkelijk.

Voor welk gerecht mogen wij jou ’s nachts wakker maken?

Oosters eten. Elk mogelijk soort. Of het nou Indiaas, Indonesisch of Thais is. Ik blijf in die keukens bijzondere smaken en combinaties ontdekken.

En even kiezen:

  • OF de eerste hap van iedere maaltijd smaakt voortaan zuur
  • OF je kunt nooit meer in het gezelschap van anderen eten.

Nooit meer in gezelschap eten. Die keuze is makkelijk, eten moet lekker smaken, ook de eerste hap. In mijn eentje eten en dan samen drinken.

Samenwerken met Kookse.tv en Jasper? Neem dan snel contact op.