Even kennismaken met… Bettina van CITYMOM.nl

| Posted door | Categorieën: Blog

Even kennismaken met… Bettina van Citymom.nl

Bettina van mamablog CITYMOMIn de blogserie ‘even kennismaken met…’ introduceren we je graag met de mensen achter de blogs waarmee we werken. Vandaag in de spotlight: Bettina, hoofdredacteur van mamablog CITYMOM. We vragen haar het hemd van het lijf over haar blog, haar gezin en over welke plannen ze met CITYMOM heeft.

  • Woonplaats: Amsterdam
  • Huisgenoten: vriend, dochter Bobbi en zoontje Fitz

Allereerst… waarom CITYMOM?

Toen ik eind 2011 zwanger was, kwam ik in de voor mij nieuwe wereld van moeders (to be). Ik woonde al 12 jaar in Amsterdam maar had geen idee waar de crèches in mijn buurt zaten of waar ik een goede zwangerschapscursus kon volgen. Lange internetzoektochten verder was ik nog steeds niet veel wijzer maar wel een idee rijker. Mijn zwangerschap leverde een prachtige dochter op en was de geboorte van het idee voor CITYMOM. Ik wilde overzicht brengen door middel van een City Guide waar je alle dienstverleners en kindvriendelijke plekken in de stad kan vinden. Begonnen met Amsterdam en daarna uitgebreid naar Utrecht en Den Haag.

Naast de City Guide begon ik met bloggen omdat ik zoveel leuke dingen tegen kwam voor moeders en ik dacht misschien ook wel handig om op die manier bezoekers naar mijn City Guide te trekken. Ik bleek het bloggen echt heel leuk te vinden waardoor ik dat steeds vaker ging doen en van 1 blog per week naar een dagelijkse blog ging. Inmiddels plaatsen we zelfs twee maal per dag een blog, mede dankzij de hulp van een team van 12 gastbloggers. CITYMOM is zonder dat het in eerste instantie mijn bedoeling was uitgegroeid naar een lifestyleblog waar ik maandelijks meer dan 45.000 moeders inspireer. Van te voren nooit zo bedacht maar ik vind het te gek dat het zo is gelopen.

Waarmee probeer jij met CITYMOM onderscheidend te zijn?

Ik probeer wel zo veel mogelijk te schrijven over merken of producten die nog niet bij iedereen bekend zijn, dus echt te speuren naar de leukste nieuwste dingen en dit als eerste te brengen. Wat ik plaats is echt een gevoel, als ik het maar mooi en leuk vind. Daarnaast is de combinatie van lifestyle (mom musthaves, kindermode, kinderkamers) met tips voor kindvriendelijke reizen en hotpsots heel goed. De blog is afwisselend, informatief en vermaakt!

Influencer Bettina met kinderen

Wat is je meest bijzondere ervaring met CITYMOM tot nu toe?

Ik denk wel de reizen die ik mocht maken voor CITYMOM. De meest bijzondere is een reis die ik onlangs maakte met mijn dochter naar Ibiza waar wij een week naar een moeder-dochter yoga retraite zijn geweest. Het was zo’n magische en bijzondere week, en dan ook nog eens op mijn lievelingseiland en voor CITYMOM dus werk! Het idee dat ik moeders kan inspireren met deze reis vind ik echt heel erg leuk. Ik heb mij daar iedere dag zo gelukkig gevoelt, ik heb de leukste baan die er is!

Moeder-dochter yogaretraite op Ibiza - CITYMOM - travelblog

Wat staat er nog in de planning voor CITYMOM?

Momenteel ben ik met iets super leuks bezig maar daar kan ik helaas nog niks over gezeggen omdat het nog heel pril is! Dus mocht je daar meer over willen weten t.z.t. dan moet je vooral mijn instagram account in de gaten houden.

Verder wil ik echt beginnen met het uitbouwen van CITYMOM Designs, ik wil producten gaan ontwerpen en maken. Door de geboorte van mijn zoon in 2016 is dat even op een lager pitje komen te staan maar nu Loes van We Sell Stories mijn sales doet en ik een content manager heb, kan ik mij op dit soort nieuwe creatieve projecten gaan richten waar ik veel zin in heb!

Kun je wat vertellen over jouw ervaring met brand ambassadorship?

Ik ben o.a. brand ambassador voor Stokke, eigenlijk sinds de start van CITYMOM al. Stokke is een merk wat erg goed bij mijzelf past en dus bij mijn doelgroep. Ieder nieuwe product van Stokke wordt hier thuis getest en mijn ervaringen deel ik met mijn lezers en volgers op social media.

brand ambassadeur Stokke - mamablog citymom

En tot slot: waar zou je heen willen als je nu op vakantie zou kunnen?

Ik wil zeker nog een keer voor een lange tijd weg. Reizen naar andere landen en culturen is zo leerzaam, niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor je kinderen. Ik vind reizen het leukste wat er is, dus dit gaat ook zeker nog gebeuren. Er zijn nog zoveel plekken op de wereld waar ik heen wil! Een roadtrip door heel Amerika staat hoog op mijn wishlist. Maar bijvoorbeeld ook een half jaar op Bali of Ibiza wonen staat bovenaan.

Mamablogger bettina op de fiets

Samenwerken met CITYMOM en Bettina? Neem dan snel contact op.