5 Vragen aan foodblogger Puur Suzanne.

| Posted door | Categorieën: Blog

5 Vragen aan foodblogger Puur Suzanne.

Na eerder interviews te hebben gedeeld met Jasper van Kookse.tv, Bettina van CITYMOM en Karen van Karenz, is het vandaag tijd voor een interview met Suzanne van Puur Suzanne.

We stellen foodblogger Suzanne 5 vragen. Onder andere over hoe zij haar recepten bedenkt, wat haar meest bijzonder blogervaring tot nu toe is en waar je haar ‘s nachts voor wakker kunt maken…

1. Waarom Puur Suzanne? 

Mijn blog is ontstaan vanuit Instagram. Ik plaatste daar ruim 4 jaar geleden regelmatig foto’s van de gerechten die ik maakte, gewoon voor de fun. Daar kreeg ik vaak de vraag: Wat is het recept? Ik dacht: als ik nou even snel een website maak, dan kan ik daar iedereen naar doorverwijzen en hoef ik niet steeds alles opnieuw te typen. Ik heb me aangemeld op wordpress.com en ben gewoon begonnen.

Ik moet altijd een beetje lachen als ik dit typ maar zo is het echt gegaan. Ik had toen niet kunnen dromen dat Puur Suzanne zo groot zou worden en dat het echt mijn fulltimebaan is. Ik vind het heel leuk om mensen te inspireren om gezonder te gaan eten. Ik vind de cijfers van de groenten en fruit consumptie in Nederland nog steeds heel schokkend en doe daarom echt mijn best om zoveel mogelijk groenten en fruit in mijn recepten te verwerken. Wacht je van een courgette brownie of rijst van bloemkool?

Courgette brownie - puur suzanne

Courgette brownies – een recept van Puur Suzanne

Ik hoop dat ik met Puur Suzanne een steentje kan bijdragen aan een gezonder en fitter Nederland. Naast dat ik als foodblogger veel recepten schrijf vind ik het ook heel leuk om lifestyle artikelen te delen. Dit om wat meer van mij als persoon te laten zien maar ook omdat een gezonde levensstijl meer is dan alleen eten.

2. Een recept schrijven… hoe doe je dat eigenlijk? 

Ik plan regelmatig kookdagen in en kook dan een aantal gerechten voor mijn blog. Soms heb ik die recepten al eerder gemaakt en staan ze als notitie in mijn telefoon. Maar soms maak ik ook gewoon iets wat in mij op komt of met de restjes die ik nog in mijn koelkast heb liggen. Nadat ik gekookt heb, zorg ik ervoor dat het gerecht mooi op het bord ligt en fotografeer het daarna. En meestal bewerk ik de volgende dag de foto’s en werk ik de recepten uit.

Sinds kort ben ik begonnen met een nieuw project, namelijk kookvideo’s. Ook dit doe ik zelf, maar ik heb wel wat hulp van mijn vriend nodig voor het monteren. Ik gebruik hiervoor bestaande recepten van mijn blog. En plan dat ook echt in. Ik doe alle ingrediënten in bakjes en maak een mooie opstelling daarvan. Ik zet daarna mijn camera boven mijn salontafel met behulp van een statief. Ik kook dan het gerecht met een kookplaatje. Mijn vriend monteert daarna het filmpje.

3. Wat is je meest bijzondere ervaring als blogger tot nu toe?

Dat was het koken van een kerstdiner voor een aantal vrouwen die afhankelijk waren van de voedselbank. Ik werd toen met een aantal andere bloggers gevraagd om vrijwillig mee te helpen koken. Dit was onder leiding van Peter Lute. Wij hebben echt een fantastisch kerstdiner gemaakt en de dankbaarheid van deze dames zal ik nooit vergeten.

Puur Suzanne - kerstdiner - voedselbank

Koken voor de Voedselbank. Onder leiding van Peter Lutte.

4. Met wie zou jij graag een keer willen koken en waarom? 

Daar hoef ik niet lang over na te denken dat is Jamie Oliver. Die man vertelt altijd zo enthousiast en zijn gerechten zijn heerlijk! En daarnaast vind ik het mooi dat hij zich inzet voor de schoolmaaltijden. Het is echt verschrikkelijk wat sommige kinderen op school te eten krijgen.  Ik was daarom ook superblij (en zenuwachtig 😉 ) toen ik hem tijdens een lunch rond de presentatie van zijn nieuwste kookboek mocht ontmoeten.

Puur Suzanne en Jamie Oliver

Op de foto met Jamie!

 

5. En tot slot: voor welke maaltijd of snack mogen wij jou ’s nachts wakker maken.

Ik hou wel echt van slapen dus maak me liever maar niet wakker. Maar chocolade vind ik altijd een goed idee. Dus als je echt een goede chocoladereep hebt of een doosje bonbons dan mag je me wel wakker maken.

Puur Suzanne Instagram Godiva Chocolade

Waar je Suzanne ‘s nachts voor wakker mag maker (maar liever blijft ze liggen).

Bekijk meer over deze food en lifestyle blog op onze pagina over Puur Suzanne. Samenwerken met deze foodblogger? Neem dan contact met ons op via loes@wesellstories.nl. En vermeld daar dan bij dat je interesse hebt in een samenwerking met Puur Suzanne.

Beeldmateriaal via Puursuzanne.nl. De foto’s mogen van deze pagina mogen niet zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden.