Lifestyle blog KARENZ.

| Posted door | Categorieën: Blog

Even kennismaken met… Karen van lifestyle blog Karenz.

Kennen jullie de lifestyle blog Karenz. al? Karenz. is één van de langst lopende blogs van Nederland. Karen, de influencer achter Karenz., begon als echte lifestyle blogger, maar blogt sinds de komst van haar zoontje Robin ook veel vanuit haar ervaringen als mama. Via dit interview laten we jullie graag met haar kennismaken.

  • Woonplaats: Zandvoort
  • Huisgenoten: Mijn man Mark, onze zoon Robin van 1, kat Bada Bing en Cookie de hond.

Vertel, waarom Karenz.?

Eigenlijk ben ik in 2001 al met bloggen begonnen. Destijds was ik echt een van de eerste bloggers en had ik een lifestyle blog. Ik plaatste columns over mijn leven. Dat was toen nog heel erg een Sex & the City leven. Ik was een single vrouw met een bloeiend sociaal leven en een interessante carrière in de media. Toen ik mijn man tegenkwam, had ik niet meer zo veel zin om alles uit mijn leven te delen. Toch bleef het bloggen trekken en een paar jaar later begon ik op aanraden van vriendinnen die in de pr en media werkten een lifestyle magazine. Zij klaagden dat ze de ‘oudere’ doelgroep moeilijk konden bedienen, dus ik ben eigenlijk in dat gat gesprongen. In eerste instantie plaatste ik ‘algemene’ blog artikelen en reviews. Langzamerhand begon ik toch weer persoonlijke blogs te delen en ik merkte ook dat die veel beter gelezen werden en dat er daarop meer engagement was. Vorig jaar heb ik mijn lifestyle magazine gerebrand naar Karenz.: Een persoonlijke life (style) blog. Ik plaatst nog steeds algemene blog artikelen, maar dan wel vanuit een persoonlijke invalshoek. Er zijn ontzettend veel blogs in Nederland, ik denk ook dat dat de enige manier is waarop je je nog kunt onderscheiden: Met je eigen persoonlijkheid.

Lifestyle blog Karenz

 

Voor wie schrijf jij je blogs?

Over het algemeen schrijf ik voor vrouwen zoals ik zelf: Vrouwen die werken, in zekere mate ambitieus zijn, maar eventueel ook een gezin hebben. Ik schrijf wat ik zelf leuk vind om te lezen. Dus ik denk dat vrouwen die qua levensstijl overeenkomen met de mijne zich ook beter in mijn blogs kunnen vinden. Al word ik ook wel gelezen door vrouwen zonder gezin, of juist 60 plussers. Die zijn natuurlijk ook van harte welkom. Er is vast wel content te vinden die zij leuk vinden om te lezen, want mijn blog is nog al divers. Ik heb geen duidelijke niche qua onderwerpen.

Doordat ik ook vrij open ben geweest over onze adoptie en wat daaraan vooraf ging, word ik ook goed gelezen door mensen die bezig zijn met kinderen krijgen of een adoptietraject in willen gaan. Ik vind het fijn dat ik veel mensen heb kunnen helpen en dat ik vaak mailtjes krijg met vragen en/of opmerkingen daarover. Wat dat betreft is mijn blog ook weer niet een niets aan de hand blog waar nooit wat verdrietigs gebeurt. In eerste instantie is het een feel good blog, maar ik heb wel een duidelijke mening over dingen en behandel ook zeker onderwerpen waar je niet blij van wordt.

Karen en familie

Wat is je meest bijzondere ervaring als blogger tot nu toe?

Moeilijk om daar tussen te kiezen. Ik doe een top 3 omdat ik geen keuze kan maken: 1) Dat ik mensen heb kunnen helpen, steunen en inspireren. 2) Dat ik van mijn hobby mijn full time beroep heb kunnen maken. 3) Mooie samenwerkingen zoals een ANWB cursus met een aantal volgers, als eerste de Kerst Allerhande mogen bekijken om daar een artikel over te schrijven en prachtige kinderwagens die ik samen met mijn zoon mocht testen.

Anwb cursus - blogger Karenz

Wat voor soort gesponsorde samenwerkingen werken volgens jou het beste?

Ik geloof in heilig in native advertising. Commerciële content moet niet te erg opvallen als commercieel. Het werkt het beste als een blog ook geschreven had kunnen worden, zonder dat je er voor betaald had gekregen. Bovendien… het voordeel van persoonlijke blogs ten opzichte van andere media typen is dat de boodschap van een bekende komt voor de lezer. Veel lezers komen dagelijks even bij je op bezoek en zien je als een soort vriendin waarmee ze een kopje koffie drinken. Als een vriendin jou iets aanraadt, dan zal je het eerder aannemen dan als je een gewone advertentie ziet of hoort.

Daarom geloof ik ook dat een persoonlijke blog qua advertising beter is dan alle online magazines. Daar zit vaak niet een duidelijk gezicht achter. Vooral niet als er tig gast bloggers zijn waar de lezers niets mee hebben. Ik ben dan ook blij dat ik de overstap heb gemaakt naar Karenz.

Karen en Stokke Kinderwagen

En tot slot, als jij Sinterklaas een verlanglijstje zou mogen sturen, wat wil jij dan in je schoen?

Ik ben nog al dol op kleding, dus kleding van mijn favoriete merken Anecdote, Amator, Maison Scotch en American Vintage is altijd welkom. Maar ook mooie design spullen in huis daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Maar als blogger ben je enorm verwend, je krijgt al zo veel mooie en leuke spullen dat ik serieus verder even niets kan bedenken.

Karenz fashion blog

Bekijk meer over deze lifestyle blog op de website karenz.nl. Samenwerken? Neem dan contact met ons op via loes@wesellstories.nl. En vermeld daar dan bij dat je interesse hebt in een samenwerking met Karenz.

 

Beeldmateriaal via Karenz.nl. De foto’s mogen van deze pagina mogen niet zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden.