Zo kom je op leuke onderwerpen voor jouw blog

| Posted door | Categorieën: Blog, Voor bloggers

Als blogger is het soms lastig om iedere keer met een nieuw onderwerp te komen voor je blog. Soms ontbreekt het gewoon aan inspiratie. Ik ben daarom voor jou op zoek gegaan naar gouden tips voor hoe je op goede blogonderwerpen komt. Hiervoor sprak ik met blogster Bettina Neseker, van de bekende blog voor mama’s in de stad: CITYMOM. Zij kwam met de onderstaande vijf tips.

Een typemachine waarmee je door middel van onze blog idee onderwerpen een goed blog kan typen

De 5 tips voor bloginspiratie van Bettina

1.      Sta stil bij de dingen die jij jezelf afvraagt in het dagelijkse leven.

Bettina’s eerste tip om inspiratie voor een blog te krijgen is om alle vragen op te schrijven die jij jezelf stelt in het dagelijkse leven. De meest simpele vragen kunnen hierbij al leiden tot een goed blogidee. Ga eens na, welke vragen heb jij jezelf al gesteld vandaag? Heb jij je bijvoorbeeld afgevraagd wat je vandaag zult eten voor de lunch? Dan ben je vast niet de enige. Wat denk je van een blog over snelle lunchgerechten voor op kantoor? Of over gezonde lunches voor kinderen?

2.      Houdt een lijstje van blogonderwerpen bij in je telefoon

Je weet nooit wanneer je een spontaan idee krijgt voor een blog. Houdt daarom een lijstje bij op je telefoon. Hierin kun je deze spontane ideeën bijhouden, zonder dat je daarna bang hoeft te zijn dat je ze gaat vergeten.

3.      Kijk voor inspiratie op Pinterest en Instagram

Sla foto’s op in Pinterest en Instagram die inspiratie geven voor een nieuw blog. Vind je bijvoorbeeld een foto van een mooi land waar je graag over wilt schrijven, een lekker recept of komt er een toffe DIY voorbij, sla de foto’s daarvan dan op. Zo heb je later, als je even geen inspiratie meer hebt, een map met opgeslagen foto’s. Het product, de DIY of bijvoorbeeld het recept kan zorgen voor inspiratie voor een leuke eigen blogpost.

4.      Kijk voor inspiratie op buitenlandse blogs

Buitenlandse bloggers schrijven meestal toch net over andere onderwerpen dan Nederlandse bloggers. In sommige gevallen lopen ze misschien zelfs net iets voor. Buitenlandse blogs kunnen op die manier een grote inspiratiebron voor blogonderwerpen zijn. Om bij te houden welke (voor jou relevante) blogs gepubliceerd worden, kun je een programma gebruiken zoals Feedly. Met dit programma kun je in één overzicht alle nieuwe blogpost verzamelen en structureren die jij interessant vindt.

5.      Maak gebruik van buzzsumo

Met buzzsumo kun je verschillende soorten blogs, content en onderwerpen analyseren. Hiermee vind je interessante informatie over welke onderwerpen wel en niet goed scoren op het gebied van engagement. Je kan hierbij een overzicht zien van de betrokkenheid per blog, maar ook de betrokkenheid op Facebook, Instagram, Pinterest en Reddit. Met behulp van deze tool zie je welke onderwerpen goed aanslaan, dus welke onderwerpen interessant zijn om over te schrijven. ‘Je kan hier bijvoorbeeld denken, hoe kan ik deze blog beter schrijven of hoe kan ik het anders doen?’, aldus Bettina.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. In een volgend blog zal ik verder ingaan op hoe je alle leuke ideeën die je met de bovenstaande tips verzameld hebt uitwerkt tot goede blogs.

Heb jij zelf nog inspiratietips voor het bedenken van leuke blogonderwerpen? Deel ze met ons via Facebook of Instagram en misschien leiden die weer tot leuke blogideeën!