Mom/beauty influencers & FRIDAY Mascara

Ontwikkel een meetbare en flexibele influencercampagne mét impact! Dat was het doel dat we van het mooie beautymerk FRIDAY Mascara kregen. Lees hier hoe we dit hebben aangepakt, welke mom en beauty influencers we hiervoor selecteerden en wat de campagne resultaten waren.

FRIDAY Mascara

FRIDAY Mascara is een jong en snelgroeiend bedrijf met een nieuw, verfrissend concept en een duidelijk verhaal. Bij FRIDAY kun je je eigen mascara samenstellen. Je hebt hierbij de keuze uit zes verschillende formules en acht verschillende borsteltjes. Wat het concept van FRIDAY daarnaast zo uniek maakt, is dat ze een herhaalservice bieden. Super handig voor drukke dames. Om de één, twee of drie maanden valt jouw favoriete mascara automatisch bij je in de bus. Je hebt er geen omkijken meer aan én hebt altijd een verse mascara in huis.

Een bedrijf met een uniek concept en een duidelijk verhaal, daar kunnen wij wel wat mee!

De influencercampagne

FRIDAY Mascara wilde meer awareness voor hun product en dienst verkrijgen met als uiteindelijk doel: conversie. Daarvoor hebben we een campagne ontwikkeld met drie verschillende fases en vier doelen:

Fase 1. Doel: het verkrijgen van meer bewustzijn van het merk onder de doelgroep (brand awareness);

Fase 2. Doel: de doelgroep betrokken krijgen bij het merk (engagement).

Fase 3. Doel: de doelgroep aanzetten tot daadwerkelijke actie: namelijk de aankoop van mascara’s (activatie en conversie).

De doelgroep waar FRIDAY Mascara zich op focust is de 25+ vrouw met en zonder kinderen. Om die reden zijn we deze campagne gestart met zes passende mom en beauty influencers met een mooi bereik en hoog engagement: CITYMOM, The Mommy Diaries, Mom Of The Rebels, A Cup of Life, Lotte Loves Beauty en Boncolor.

Lean & mean

We adviseren onze klanten altijd om langdurige samenwerkingen met influencers aan te gaan, om zo herhaling en een blijvende impact te creëren. Maar… dit moet wel slim aangepakt worden. Je wilt immers niet veel tijd en geld aan een influencer besteden met wie er uiteindelijk toch geen perfecte match blijkt te zijn.

Voorafgaand aan de eerste fase van deze campagne hebben we daarom duidelijke bereik- en engagementdoelen met de influencers afgesproken. Wanneer zij deze doelen behaalden, gingen we met hen verder voor fase 2 en 3. Zo werd fase 2 en 3 uiteindelijk voortgezet met de twee YouTubers én twee van de vier mamabloggers.

Het resultaat

Doordat de campagne met FRIDAY in drie fases was opgedeeld, kon er goed worden ingespeeld op de relevantie van de beauty influencers voor het merk. De verschillende fases maakten het mogelijk om de campagne nauwkeurig te monitoren en waar nodig bij te sturen. Dit heeft er voor gezorgd dat er een heel mooi resultaat behaald is.

In totaal bestond de gehele campagne uit vier blogartikelen, vier Facebook posts, negen Instagram posts, vier Instagram stories en twee shout-outs op YouTube. Deze uitingen werden verspreid over twee maanden geplaatst en zorgden in totaal voor het volgende bereik:

  • 235.000 social impressies
  • 6.000 blog views
  • 40.000 YouTube views

Een fijn resultaat met name veel gemeten conversies via YouTube. We hebben deze campagne daarom inmiddels met nog een YouTuber mogen verlengen.