Mama’s bereiken via mama influencers

Vele influences die kinderen krijgen, kiezen ervoor om het leven als moeder te delen via hun sociale kanalen en veranderen langzaam in mama influencers. Maar er bestaan ook mama influencers die bewust met hun online platform zijn begonnen om content te delen over hun leven en ervaringen als moeder. Een mama influencer is bijvoorbeeld een mamablogger of een moeder met een YouTube kanaal, die met regelmaat content delen over het moederschap. 

De doelgroep die deze moeders bereiken zijn vaak andere moeders die graag lezen over ervaringen en tips omtrent het moederschap. De doelgroep van de mama influencers hechten vaak veel waarde aan de mening en ervaringen van de mamablogger, -vlogger of -Instagrammer. Heb jij een product dat specifiek gericht is op de moederdoelgroep? Dan kan een samenwerking met een mama influencer erg interessant zijn! 

mamablogger

Voorbeeld casus: Samenwerking met een mamablogger

Wij werken vaak samen met verschillende mama influencers voor uiteenlopende bedrijven. Een voorbeeld daarvan is onze doorlopende samenwerking met het PR bureau van BabyBjörn. BabyBjörn is een bedrijf dat onder andere wipstoeltjes, draagzakken en babybedjes verkoopt. We hebben diverse campagnes voor BabyBjörn gerealiseerd. Voor een van onze eerste samenwerkingen met BabyBjörn is er samengewerkt met twee mama influencers: CITYMOM en Dirkstdotter. 

Beide influencers ontvingen twee producten van BabyBjörn: de vernieuwde BabyBjörn draagzak en de BabyBjörn wipstoel. Beide bloggers hebben voor deze campagne reviews geschreven op hun mamablog. Daarbij hebben ze ook meerdere social posts geplaatst via Facebook, Instagram en Pinterest. In deze campagne is er gebruik gemaakt van herhaling, zodat de campagne goed onder de aandacht werd gebracht bij de doelgroep. Daarnaast hebben beide influencers een winactie uitgezet met als doel extra bereik en betrokkenheid te vergaren. Zie ook de campagne pagina met wat voorbeelden van de gecreëerde content.

Mama influencer Joy From Joyce - HEMA Paascampagne

De mama influencers in ons netwerk

Doordat we vele samenwerkingen met mama influencers hebben opgezet, hebben we een grote groep aan mama influencers opgenomen in ons bestand. Wij weten van iedere mamablogger, -vlogger of -instagrammer precies hoe oud de kinderen zijn, wat het bereik is op de verschillende kanalen, de doelgroep en waar de interesses van de influencer liggen. Op die manier kunnen wij van tevoren al inzien of een influencer bij een bepaalde samenwerking past of niet. 

Zie onderaan deze pagina enkele voorbeelden van mama influencers in ons netwerk.

 

Wat wij voor jou kunnen doen doen

Op basis van jouw doelen, wensen en brand values ontwikkelen wij een campagnevoorstel. Daarbij kijken we goed welke strategie, kanalen en influencers het beste bij jouw doelstellingen en budget passen. Nadat jij akkoord hebt gegeven op een voorstel, nemen we je veel werk uit handen door campagne verder te managen. Denk daarbij aan het briefen van de influencers, het controleren van de te plaatsen content en te zorgen dat deadlines worden gehaald. 

Daarnaast monitoren we alle resultaten van de campagne nauwkeurig, waardoor we goed ‘scorende’ content extra kunnen promoten en een uitgebreid rapport met de behaalde cijfers kunnen opstellen. Hier kun je het behaalde bereik, het engagement en bijvoorbeeld het aantal likes en klikken in terugvinden. Aan de hand van deze data kunnen we campagnes bestaande uit verschillende fases nog bijsturen en kunnen we effectieve vervolgcampagnes ontwikkelen. 

Meer informatie ontvangen over de samenwerking met een mama influencer?

Heb jij met jouw bedrijf of organisatie interesse om moeders te bereiken via influencers? Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden en tarieven van een campagne?

 

Mail ons! Voor meer informatie

Voorbeelden mom influencers

Laden…
 • De Club van Relaxte Moeders – mamablog

  De Club van Relaxte Moeders is een mamablog, opgericht door Elsbeth. In 2012 startte ze de Facebookpagina De Club van Relaxte Moeders op (met inmiddels bijna 145.000 likes!) , toen haar boek ‘Relax Mama!’ uitkwam. De succesvolle blog volgde.

 • Mom Of The Rebels – mamablog

  Mom Of The Rebels is de mamablog van Michelle, trotse jonge moeder van drie kinderen. Michelle blogt over het leven van haar jonge gezin. Op Mom Of The Rebels schrijft ze over haar ervaringen als moeder, uitjes met de kinderen, kinderkleding en mom fashion. Mom Of The Rebels heeft maandelijks 2.500 unieke bezoekers, 12.100 volgers op […]

 • Mama is Thuis – mamablog

  Mamaisthuis.nl is de blog van mama Esther voor mama’s to be en mama’s die al even meedraaien. Mama Is Thuis is een groeiende blog met inmiddels 40.000 unieke bezoekers per maand en meer dan 15.000 volgers op Facebook. Samenwerken?

 • Trendy Mommy – van mamablog tot mamaplatform

  Trendy Mommy is een mamaplatform waar verschillende onderwerpen worden besproken, zoals: de nieuwste trends, producten, gadgets en hotspots.

 • Citymom.nl – mamablogger

  CITYMOM is een lifestyle website en blog voor moeders uit de stad. Bettina inspireert hen over hotspots bij hen in de buurt, trends op het gebied van speelgoed, cadeaus, verzorgingsproducten, reizen, kindermode en meer.

 • Moeders Minimalisme – Duurzame lifestyle en mama blog

  Moeders Minimalisme is een lifestyle blog over genieten van kwaliteit in het leven. Over minimaliseren, je leven versimpelen en natuurlijke producten.

 • Wimke – mom, food, interieur influencer

  Wimke Tolsma is een Friese schrijfster en blogger met groot gevoel voor design en fotografie met >95K Facebook volgers en >11,4K Instagram volgers.

 • Dirksdotter * influencer ❤ mom, design, DYI, eropuit

  dirksdotter.com gaat over ‘happy things’. Prachtige fotografie, mooie spulletjes, interieur en styling tips, lekker eten, de leukste uitjes met en spullen voor kinderen en slimme DIY trucs.

 • Alweer een nieuwe moeder blog – mamablogger

  Alweereennieuwemoederblog.nl is de blog van mama Elisabeth over (baby)voeding, gezondheid, handige tips en allerhande leuke dingen. Ze richt zich specifiek op zwangeren en mama’s van kindjes van 0 tot 4 jaar.

 • Mamablogger

  Mamablogger.nl is de lifestyle mamablog van Marisca. Met mamablogger.nl wil zij een openhartig ‘feel good’ kijkje geven in haar leven en lezers inspireren met leuke DIY’s en tips.